Çanakkale, Kuzeybatı Anadolu’da, kendi adıyla anılan boğazın en dar kıyısında yer alan bir kenttir.

Merkez ilçe nüfusu 2016 yılı verilerine göre 165.517 kişidir.

Akdeniz ve Karadeniz iklim özelliklerinin etki ettiği şehrin genel havası ılıman olarak değerlendirilmektedir.

Asya ile Avrupa kıtaları arasında bir köprü konumundaki Çanakkale, insanlığın yerleşik hayata geçtiği dönemden, tarihi çağların başlangıcına kadar, önemli kültürlere ev sahipliği yapmıştır.

Çanakkale şehrinin odak noktası olarak bilinen ilk kale, Fatih Sultan Mehmet tarafından yapılmıştır. Kale üzerinde bulunan Fatih Sultan Mehmed’e ait yazıtın 1452′de yapıldığı sanılmaktadır.

Şehrin toprakları Osmanlı imparatorluğu ile iltifat devletleri arasında gerçekleşen ve Türk tarihinde büyük bir öneme sahip olan Çanakkale Savaşı’na sahne olmuştur.

İtilaf Kuvvetleri Çanakkale Boğazı’na yönelik girişimi, 1914’te savaş başladığı günlerde düşünülmüştür. Osmanlı savaşa girdikten sonra Boğazlar yeniden gündeme gelmiştir.

2018 Troya Yılı… Kültür ve Turizm Bakanlığı, Troya Antik Kenti’nin UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi’ne kabulünün 20’nci yılı nedeniyle 2018’I Troya Yılı ilan etti…

Truva’nın ilk yaşayanları Türk’lerdir. Ord. Prof. Dr. Reha Oğuz Türkkan. Mustafa Kemal Atatürk: Truva’nın öcünü aldık, demiştir.

Çanakkale Geçilmez…

Dur Yolcu!

Bastığın Yerleri Toprak Diyerek Geçme Tanı, Düşün Altında Binlerce Kefensiz Yatanı…

Çanakkale Savaşı 8.5 ay Sürüyor…

253 bin Şehit veriyoruz, düşman 255 bin kayıp veriyor…

düşmanda imkan, Mehmetçik’te İMAN vardı… ALLAH onlardan razı olsun…