Biz kâinatta var oluşumuzun gereği olarak;

İnsanı sevgisiyle kucaklamayı, gözyaşını dindirmeyi amaçladık.

Bugün size Ortadoğu Hastanesi’nin ambleminden söz etmek istiyorum. Hiç dikkat ettiniz mi? Kucaklayan bir insan ve bir damla gözyaşı.

Nedir insan? Akıl ve düşünme yeteneği en gelişmiş olan canlıdır. Canlılar arasında en değerli varlık olarak yaratılmış olanıdır. Tüm kainat onun hizmetine sunulmuştur. Ona; araştırmak, anlamak, medeniyetler kurmak görevi verilmiştir. Bir anlamda evrenin merkezinde insan vardır. Görevini en iyi düzeyde yapması için ruh ve beden sağlığını korumak ve geliştirmekle de yükümlü kılınmıştır.

Kucaklamak, hiç söz etmeden, sevgiyi, bağlılığı, anlatmaktır. Karşısındakine verdiği değeri ve önemi göstermektir. Etkisi gerçekleştiği süreden daha uzun süren özel bir davranıştır kucaklamak. Çocuğunuzu, annenizi, babanızı, kardeşinizi, eşinizi, sevdiğiniz, arkadaşınızı… Hepsinde de aynı güzel anlamlar yüklü. Onu seviyorsunuz, bağlısınız ve ona değer veriyorsunuz. Aynı etki karşılıklıdır tabi.  Sarılıyorsa birisi size, seviliyorsunuz ve değerlisiniz demektir.

Bir damla gözyaşı; nedir gözyaşı? Gözyaşı bezlerinden göz pınarlarına süzülen sıvı. Nemlendirir gözü…Biyolojik olarak görevi gözün kurumasını engellemek ve mikroplardan korumaktır. Bu görev gözü olan bütün canlılarda gözyaşının biyolojik görevidir. İnsan gözündeki gözyaşının görevi bu kadar basit ve kolay değildir. Başka anlamları da vardır insandaki gözyaşının. Bazen üzüntünün, bazen sevincin simgesidir bir damla. İç dünyamızın bir açıklıktan dışarı sızmasıdır bazen. Bir damla sudur aslında, ama denizler dolusu, okyanuslar dolusu suyun anlatamayacağını anlatır. Hüzündür; belki onulmaz dertlerdendir. Sevinçtir; dönmüştür, kurtulmuştur derdinden, başarı kazanmıştır mesleğinde, anne baba olmuştur, yansıtır sevinci gözlerinde.

Yalnızca  sevinç gözyaşları dökülsün  gözlerinizden ömür boyu ,  sevgiyle kucaklıyoruz hepimiz hepinizi.Sağlıcakla kalın.

Dr. Eyüp ÖZEREN

Ortadoğu Hastanesi

Yönetim Kurulu Başkanı